Obnovite oštećenu kosu

kosa1

 

Kosa je ukras svake žene i treba da je uvijek zdrava i njegovana. Frizura, kao i nokti i šminka, doprinosi da žene izgledaju ljepše i privlačnije. Ponekad joj je potrebna pomoć da bi bila sjajna i lepršava.

Naša kosa je svakodnevno izložena različitim negativnim utjecajima. Puno toga utječe na kvalitetu naše kose, kao što su genetski faktor, stetni utjecaji vanjskog okruženja i slobodni radikali, hrana. Ali, za stanje naše kose najviše smo odgovorni mi sami.Korištenje brojnih preparata za kosu, kemijski i toplinski procesi kojima svakodnevno izlažemo našu kosu, mogu dovesti do toga da ona nakon izvjesnog vremena postane suha, beživotna i prorijeđena. Zato je porebno da je stalno njegujemo i povremeno počastimo nekim tretmanom koji će je dubinski obnoviti.

Kako spasiti i obnovite oštećenu kosu?

1. Koristite kvalitetan šampon. amponi treba sadržavati nimalo ili minimalnu količinu štetnih sastojaka koji se inače nalaze u kozmetici. Izbjegavajte sulfate, oni isušuju kosu i ispire boju. postoje i tretmanski šamponi za liječenje oštećene kose, ali se oni zbog svoje jačine ne smiju koristiti svakodnevno.

2. redovna koristiti masku za kosu. Danas postoje maske i pakiranja koji se drže na kosi koliko i regenerator, tako da vam neće oduzeti puno vremena a jako će pomoći vašoj kosi i suhim krajevima. Masku za kosu možete napraviti same. Ako vam kosamasna, pazite da vam maska ​​ne dođe do korijena jer će je još više izmastiti.

3. dubinsko pranje kose je tretman kojim se uklanjaju nagomilani ostaci preparata za kosu, koji su se godinama taložili na kosi. Dubinsko pranje kose se satvoji od nekoliko koraka i radi se u seriji. Jedan tretman malo znači. Nakon njega kosa i koža glave vam naprosto “prodišu”.

4. brazilsko ravnanje kose. Tretman kojim se kosa “puni” keratinom, vraća joj se sjaj i elastičnosi i pošto dlaka postaje jača i teža samim tim se i ispravlja. To je odliča tretman koji olakšava feniranje (nekome čak ni to nije potrebno), kosa je lepršava i lako se raščešljava.

5. botox za kosu slično brazilskom keratinu popunjava oštećenja na kosi, s tom razlikom da u njemu osim keratina postoje i drugi aktivni sastojicima koji utječu na poboljšanje strukture dlake. Preporučuje se ženama koje imaju dugu kosu i često se feniraju ili koriste toplinske alate (preša i figaro). Jeftiniji je od brazilskog keratina i sam postupak kraće traje, pa se može raditi prije standardnog feniranja.

Njegujte i hranite svoju kosu, skraćujte iskrzale krajeve i pronađite dobrog frizera, jer i to čini razliku između kvalitetne i oštećene kose.